mandag den 17. oktober 2011

Chokolade, chokolade og mere chokolade!

Hey, allesammen!
Yeah, så blev det endelig ferie, og jeg kan godt sige jer, at det er noget, jeg har set frem til lige siden sommerferiens slutning! Ha ha! Der har simpelthen været så meget stress på her på det sidste. Jeg har haft en million milliard prøver i skolen de sidste 4 uger. Og ikke nok med det, så havde jeg også terminsprøve ugen før ferien. Fedt, ikke? Ej. Jeg synes selv, at det gik ret godt, så det er altid noget!
For at fejre, at det gik godt til terminsprøverne, tog jeg med min mor til Århus i dag, hvor vi spiste sushi! Det var bare så lækkert! Mine smagsløg var helt oppe at ringe af begejstring! Rå fisk, my love. <3
Ja, min mor var på arbejde i dag, og da resten af familien var ude af huset, så var jeg alene hjemme ... Så jeg tænkte, at jeg lige ville smutte i køkkenet og trylle en lækker kage ud af ærmet!
Det blev så til en lækker chokoladekage betrukket med en lige så lækker chokolade mousse + hakket lidt chokolade til dekoration. Den smagte himmelsk. Hvis du er en chokoladeelsker ligesom mig, så kan denne kage helt klart anbefales!

Chokoladekage:
- 120 g mørk chokolade
- 100 g usaltet smør
- 150 g sukker
- 2 æg, str. M/L
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g hvedemel

Chokolade mousse:
Denne mousse er fra Dr.Oetker - "Kage mousse med chokoladesmag". Jeg elsker den. Den er nem at arbejde med, og så smager den vildt godt. Når I køber moussen, vil I opdage, at opskriften på både kage og mousse findes på bagsiden, men for en god ordens skyld vil jeg alligevel lige skrive det hele ind til jer her på siden.
 - Der tilsættes 2½ dl mælk, hvorefter moussen piskes i ca. 4 min.

Pynt:
 - Jeg havde lidt mørkt chokolade tilovers, så jeg hakkede det groft, og påførte det på kagen bagefter. (Se billede)

Chokoladekage - Sådan gør du:
- Start med at smelte smør og chokolade over et vandbad.
- Pisk sukker og æg luftigt
- Bagepulver, mel og vaniljesukker blandes sammen, hvorefter det sigtes ned i sukker/ægge-massen
- Rør derefter chokoladesmørret ned i massen
- Hæl det hele i en smurt springform
- Bag det i ovnen i 20-25 min ved 175°.
- Det er en god ide at lade kagen køle af i en halv times tid i køleskabet, da dette vil gøre det nemmere at få den ud af formen.
- Herefter har jeg smurt moussen over kagen, og dekoreret med lidt chokoladeflager på siden og toppen.

NB: Læg mærke til, at kagen ikke bliver så stor. Den er forholdsvis lav, men smager af meget, så jeg synes, at det er OK.

Jeg regner med at få bagt en gang til, inden ferien er omme! Jeg har 2 stile, der venter på at blive skrevet, så I må lige bære over med mig, hvis jeg ikke kan holde mit løfte. I må have en fortsat god ferie! Læg endelig en kommentar og fortæl om, hvad I skal lave resten af ferie, og evt. også om hvad I synes om kagen. ;-)
 - Emma Tahirovic

1 kommentar:

  1. Den skal helt klart prøves!!

    Lifeaccordingtothilda.blogspot.com.

    SvarSlet